Over Irie Ink Tattoo
In onze shop hebben we alle originele boeken van de heilige Sak Yant Tattoos van de monniken uit Thailand. Voor iedereen is er een Sak Yant tattoo die passend is en die speciaal bij jou past. Een sak Yant tattoo laten zetten is iets speciaals, laat dit door een specialist doen bij Irie-Ink-Tattoo. Deze stijl onderscheidt zich met name door de fijne lijnen en hoeveelheid details die in iedere tatoeage te vinden zijn. Daarom is een tatoeage van Irie Ink Tattoo net even iets specialer dan de rest. Sak Yant kan gezet worden op de traditionele manier- zie hierna- of op de moderne mannier met een tattoo machine. Wij werken met speciale machines hiervoor.

Sak Yant tattoo's
Sak - wat betekent " Tap, of tikken ", of "tattoo", Yant (afgeleid van het Sanskriet woord Yantra) betekent "heilig geometrisch ontwerp". Hoewel deze tatoeagevorm beoefend wordt in Zuidoost-Aziatische landen, waaronder Cambodja , Laos, Myanmar, Vietnam en Thailand ligt de bron van deze vorm bij de Khmer in Cambodja. Sak Yant ontwerpen zijn doorgaans getatoeëerd door wicha (magische) beroepsbeoefenaren en boeddhistische monniken en wordt traditioneel uitgevoerd door met een lange bamboe stok met een geslepen punt (Mai Sak) of met een lange metalen pin (khem Sak). De vormen die gebruikt worden bij deze tatoeages liggen vastgelegd in oude Khmer en Pali teksten. Verschillende leraren hebben toevoegingen gepleegd nadat zij in hun meditaties beelden hebben gezien en deze gingen gebruiken als vorm. Tegenwoordig worden deze tatoeages ook aan westerlingen gegeven. Deze vormen zijn een mix van boeddhistische psalmen en gebeden, sjamanistische spreuken en tovenarij dat de religieuze overgang van het hindoeïstische naar het boeddhistische hebben overleefd en zijn opgenomen in het geloofssysteem van sommige boeddhistische landen. Sinds de dagen van koning Nareswon, in het gouden tijdperk van Ayuttaya, hebben Thaise soldaten bescherming gezocht in de kracht van Sak Yant en het van amuletten.

Veel Muay Thai boksers (Nak Muay) vinden dat zij niet zonder de magische krachten van Sak Yant tatoeages kunnen. Er zijn in Thailand veel verhalen in omloop over de beschermende kracht van Sak Yant tattoos. 


Thaise Sak Yant and Yantra Tattoo laten zettenSak Yant Tattoo Thailand


Background - Irie-Ink-Tattoo